Friday, October 20, 2017

Sup Ikan Merah

Cuti Deepavali kawan suami pergi ke Sungai Udang. Makanya kami kirimkan la untuk beli ikan. Mak mertua kak nurul ada dirumah sekarang dan kurang sihat. Jadi kak nurul decide untuk buat sup ikan. Jom kak nurul share resepi kat bawah ;

Bahan-bahan
1) Bawang merah
2) bawang putih
3) Halia
4) Kulit kayu manis, bunga cengkih dan bunga lawang
5) Minyak untuk menumis
6) Ikan







Cara membuatnya
Panaskan minyak dan tumis bawang merah, putih, halia, bunga cengkih, bunga lwang dan kulit kayu manis.Kemudian masukkan air untuk buat kuah. Tunggu sehingga mendidih.

Masukkan ikan dan kecilkan api, tunggu sehingga ikan masak. Masukkan garam dan serbuk perasa
Dan siap. 

Mudah dan jimat masa yang penting sedap. 😁

Selamat mencuba 

Ini video yang anak sulung saya edit untuk tatapan semua boleh klik link ini 

Sup Ikan Merah






No comments:

Post a Comment

Produk Shaklee

 https://cl.accesstrade.co.id/0004bx001mn3